Wie ben ik?

Mijn naam is Annemiek de Fijter. Ik ben getrouwd met Paul. We wonen in het buitengebied van het Noord-Hollandse Hoogwoud en hebben de luxe dat we alle ruimte hebben om onze eigen groenten te verbouwen en ons eigen fruit te telen. Daarnaast kan ik ook (geneeskrachtige) kruiden zoveel mogelijk zelf telen.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in gezonde voeding en kruidengeneeskunde. Doordat ik zelf een aantal voedselintoleranties heb, (gluten, zuivel en suiker) ben ik erg creatief geworden met koken. Ik heb een hele zoektocht achter de rug welke voedingsmiddelen een goede vervanger zijn voor bijv. zuivel, gluten en suiker. Tegenwoordig zijn er veel mensen die om gezondheidsredenen bepaalde voedingsmiddelen liever niet meer willen eten. En door alle informatie van de laatste tijd rondom over de opstapeling van diverse landbouwgiffen in ons voedsel, zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van goede en eerlijke voeding.

Omdat ik al mijn hele leven een erg gevoelige huid heb (eczeem), ben ik mij op een bepaald moment gaan toeleggen op het zelf maken van cosmetica. Ik kon bijna geen enkel merk cosmetica verdragen of ontwikkelde als het een tijdje goed ging alsnog een overgevoeligheid. Door me te verdiepen in welke belastende stoffen er in cosmetica zitten, realiseerde ik me dat het niet gek is dat mijn huid in protest ging. Het zelf maken van cosmetica is een grote liefde van me geworden en in de loop der jaren heb ik er veel ervaring mee opgedaan. Verder voelt het goed om zo min mogelijk chemische stoffen op mijn huid te smeren en kan ik mijn huid optimaal verzorgen.

Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan in het zo natuurlijk mogelijk leven. Mijn overgevoeligheden hebben gemaakt dat puur en eenvoudig leven voor mij het beste werkt. Deze ervaringen wil ik graag delen.

Steeds meer mensen willen bewuster leven. Ze willen weten wat er in hun voedsel zit, wat ze op hun huid smeren en wat de effecten zijn van bepaalde reguliere medicijnen.
Om deze reden ben ik gestart met Natuurlijk Leven. Via workshops, gesprekken en consulten wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met een bewuste en natuurlijke manier van leven.

Daarnaast is het voor een evenwichtig leven belangrijk dat mensen goed in hun vel zitten en werken aan hun ‘issues’. Via coachingsgesprekken wil ik graag het klankbord en de spiegel zijn om jou te laten ontdekken wie je bent, waar je staat en waar je naar toe wilt.

Kijk bij de buttons coaching, workshops en voedingsadvies naar het aanbod en de mogelijkheden!

Ervaring en opleidingen:

Ik heb jarenlange ervaring als maatschappelijk werker, groepsbegeleider, wijkteamconsulent en consulent voor mensen met een beperking. Doordat ik ook de opleiding doktersassistente heb gevolgd, heb ik veel kennis van ziekten en aandoeningen. Ik heb veel ervaring in de ondersteuning en coaching van mensen bij bijvoorbeeld het veranderen van bepaalde gewoontes of gedrag en om hen te leren omgaan met knelpunten en problemen.

Verder heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen die persoonlijke problemen hebben, niet goed in hun vel zitten, (nog) niet kunnen omgaan met bepaalde beperkingen, zijn vastgelopen of weerbaarheidsproblemen hebben. Door middel van coachingsgesprekken kan ik helpen om de zaken weer op een rijtje te krijgen, weer bij je gevoel te kunnen, leren keuzes te maken en je leren je eigen regie (weer) te nemen. Kijk op de button coaching voor de mogelijkheden.

Daarnaast heb ik diverse andere opleidingen en cursussen gevolgd om zoveel mogelijk kennis op te doen. Ik heb een opleiding kruidengeneeskunde en natuurvoedingsdeskundige afgerond en een cursus voetreflexologie en Bachbloesems.