Gewoon gezond eten

 

Workshop ‘gewoon gezond eten’

 

Er zijn veel redenen om gezond te (gaan) eten. De commissie ‘richtlijnen gezonde voeding’ van de Gezondheidsraad adviseert in haar ‘richtlijnen goede voeding 2015’ twee ons groente en twee stuks fruit per dag en een verschuiving van het eetpatroon in de richting van een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. Dit is bevorderlijk voor de gezondheid, zo wordt gesteld.

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander bij lange na niet komt aan de aanbevolen norm van de Gezondheidsraad van twee ons groente en twee stuks fruit per dag. Een recent Brits onderzoek heeft onderzocht dat mensen die dagelijks vijf porties groente (375 gram) en 300 gram fruit eten, 42% minder kans hebben op voortijdig overlijden dan mensen die minder hiervan eten. De Nederlandse aanbeveling van twee ons groente en 2 stuks fruit ligt hier ver vandaan.

Lees meer…

Het doel van de ‘De nieuwe richtlijn goede voeding’ van de Gezondheidsraad is de preventie van chronische ziekten.

(link naar website met nieuwe richtlijn goede voeding)

Slechts 5% van de Nederlanders krijgt de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit dagelijks binnen. Dat is bitter weinig en heel zorgelijk. De kans dat jij bij de 95% hoort die niet aan deze norm komt is groot. Dat betekent dat er op gebied van voeding veel winst valt te behalen. Als gezond eten aanwijsbaar gezondheidsbevorderend is en voortijdig overlijden fors kan doen afnemen, waarom haalt dan maar 5% van de Nederlanders de (waarschijnlijk te laag ingeschaalde) norm? Waarom is het zo lastig om voldoende groente en fruit te eten? Hoe kom je aan voldoende groente en fruit in ons dagelijkse (hectische) leven? Het antwoord hierop zal voor iedereen verschillend zijn.

Wil jij gezonder gaan eten? Wil jij minimaal aan de norm twee ons groente en twee stuks fruit komen? Kom dan de workshop ‘Gewoon gezond eten’ volgen.

Wat leer je in deze workshop?

  • Wát is gezonde voeding?
  • Welke voedingsgewoonten kan ik maar beter afleren?
  • Wat is de relatie tussen gezonde voeding en gezondheid?
  • Hoe integreer ik gezond eten in mijn (drukke) leven?
  • Hoe pas ik een gezond eetpatroon toe zonder dat het me uren kost?