Koken zonder pakjes en zakjes

 

Workshop ‘koken zonder pakjes en zakjes’

Eten koken vinden we vaak een tijdrovende klus. We komen moe thuis na een lange werkdag en het bereiden van een gezonde avondmaaltijd ervaren we als een last/verplicht nummer. Daarom vinden we het wél zo handig dat de supermarkten vol liggen met kant-en- klare magnetron,- en ovenmaaltijden, voorgesneden groente en fruit, diepvriesmaaltijden en pakjes, zakjes en potten voor het kookgemak.

Hoewel het erg verleidelijk is om deze producten te kopen en we daarmee veel tijd kunnen besparen, weten we allemaal dat ze vol zitten met zout, suiker, verzadigde vetten en E-nummers. Dit kun je dus niet bepaald goede en volwaardige voeding noemen.

De kunst is om met relatief weinig inspanning (koken vraagt nu eenmaal wel om enige inspanning!) een lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten. Is dit moeilijk? Helemaal niet!

In de workshop ‘koken zonder pakjes en zakjes’ leer je het volgende:

  • Welke schadelijke stoffen zitten er in pakjes, zakjes en kant-en-klaar maaltijden?
  • Wat is verse, gezonde voeding?
  • Hoe kan ik een gezonde maaltijd in relatief korte tijd op tafel zetten?
  • Welke gerechten kan ik maken zonder pakjes en zakjes?

Je krijgt in de workshop recepten, productkennis, gezonde alternatieven en tips over bereidingswijzen aangeboden.